Lækre økologiske olier og salte argan frugten, argan olie
geder i argan træ, marokko

Arganolie – mere om

Arganolie kaldes for skønhedsolien og er tidens absolutte olie-darling

Denne olie indeholder alle de essentielle fedtsyrer der findes og er dermed den rigeste, naturlige kilde til antioxidant. Arganolie indeholder 4 x så meget naturligt E-vitamin som andre vegetabilske olier og er dermed stærkt cellefornyende.

Inden for hudpleje er olien en ener. Den virker talgregulerende og derfor kan den anvendes til alle hudtyper, da den vil mindske fedtproduktionen i en fedtet hud og øge fedtproduktionen i en tør hud.

Da den er naturligt cellefornyende virker den opstrammende på huden og sammentrækkende på hudens porer. Olien er perfekt som "katalysator" for andre aktive cremer.

Arganolie giver en pænere opheling af huden ifm. ar fra acneudbrud, operationsår, tatoveringer eller til opheling af strålebeskadiget hud.

 

Til hud som har langtidsskader af solpåvirkning vil man opleve, at huden bliver pænere, mere ensartet og pigmentskader vil nedtones.

Husk dog altid at anvende en god solbeskyttelse når du går i solen. Vælg solfaktor i forhold til din fototype, hvor og hvor længe du opholder dig i solen. Sund fornuft er stadig det bedste middel til at forhindre unødige solskader.

 

Der er foretaget utallige studier de seneste år på Arganolie. Man kan på nettet finde mange publicerede studier, der påviser gavnlig effekt på både cancer, Alzheimers, ADHD, diabetes og andre livsstilssygdomme pga. dt høje indhold af essentielle fedtsyrer. Med andre ord har det vist sig at denne olie er uundværlig.

Arganoliens historie

Arganolien stammer fra Marokko hvor Argantræet vokser i større områder med Arganskove. Træet kaldes for "jerntræet" da det er meget hårdfør og bla. bruges til byggekonstruktion.

På trods af at træet lever i enorm tørke, er det i stand til at producere nogle smukke grønne frugter. Dem er der nogen som nyder stor glæde af, nemlig landets geder! Det er ret specielt at se dem balancere rundt oppe i træerne, hvor de spiser de spiser disse  frugter med stort velbehag. Der er bare lige det, at de ikke kan fordøje frugtens nød og derfor ryger den lige igennem tarm systemet og ud igen!!

Heldigvis er det ikke alle nødderne der skal den tur igennem, før de bliver behandlet og anvendt som skønhedsolie.

Arganfrugten er en meget speciel frugt, da den udover frugtkødet også indeholder en lille nød, som  indeholder 2-3 små kerner. Det er disse kerner som presses til en pasta, hvor olien udvindes fra.

I dag varetages al arganproduktion fairtrade. Kvindeoperativer i landet står for hele bearbejdningsprocessen fra plukning af frugterne til presning, frem til videre produktion.

Fairtrade produktionen har gjort at mange kvinder i landregionerne har fået bedre levevilkår og uddannelsesmuligheder. Indtil for ganske få år siden, var mange kvinder i landregionerne analfabeter, men udviklingen er nu gået i en ny retning, og takket være arganproduktionen har mange familier fået bedre socioøkonomiske vilkår.

Arganolien har igennem flere hundrede år været en vigtig ingrediens i det marokanske køkken, såvel som i skønhedsplejen.

Marokanerne bruger olien til stort set alt fra madlaving til skønhedspleje, og de seneste år har kosmetisk industrien fået øjnene op for denne enestående olie.