Historien

Ved intenst studie af Biblen, de apokryfe skrifter samt andre kilder, har Nils Erik Aamann Christensen i samarbejde med forfatteren og mystikeren Lars Muhl genskabt den originale Maria Magdalene Oil og Balm. Disse hellige remedier blev brugt af "Terapeuterne" i deres ritualer og i deres behandlinger, og Maria Magdalene brugte denne balm/olie til at salve Jesus fødder – man kaldte dem for:
 

"TREENIGHEDENS GUDDOMMELIGE GAVER"
 

Da de tre vise mænd fra Essenernes broderskab ved Det Døde Hav drog til Betlehem for at ære og velsigne den nyfødte Messias, medbragte de hver især, en af de hellige olier Franckincense, Myrra og Nardus.

Essenerne trak på både Persiske og Ægyptiske indsigter, og det var fra Persien, at hemmeligheden bag de tre olier stammede. De tre olier repræsenterer den guddommelige treenighed, som den kommer til udtryk i Caduceus symbolet, som kan føres tilbage til Sumerne.  Dette symbol består af en magiske stav, omgivet af to slanger, der cirkler omkring staven. Dette er også symbol på Kundalini slangen og dens muligheder.

Nardus er den centrale kanal - jord: som står for kraft. Slangen til højre repræsenterer Franckincense som er Faderenergien - ild: den målrettede og præcise. Den venstre slange repræsenterer Myrra, som er Moderenergien - vand: den omsluttende og omsorgsfulde.
De vingede væsener på hver side repræsenterer elementet luft, samt spirit.

Den 15. maj 2007 deltog Nils Erik Aamann i en gralsrejse til Katharlandet i Frankrig med Lars Muhl som rejsefører.

"Efter at jeg havde besteget bjerget Montségur for første gang i maj måned 2007, bænkede jeg mig udrenset, på en lille café nedenfor bjerget for at indtage en kop chokolade sammen med Lars Muhl og resten af gruppen.

Lars spurgte ind til et print på min sweatshirt, og jeg forklarede, at det er mit firmanavn, og at jeg havde taget navnet fra biblen. Mit firma fremstiller cremer, salver og alt indenfor forskellige emulsioner og hvad kunne være mere rigtigt end at opkalde firmaet efter denne berømte salve. Lars spurgte videre, om det ikke var en idé så, at fremstille den oprindelige salve?
– Det havde jeg godt nok tænkt meget over de første år af mit firmas levetid – men forkastede det grundet et hæsblæsende tempo. Jeg indvilligede tøvende overfor Lars, selvom jeg dybt inde synes det kunne være afsindig spændende – tøvende fordi nu var det ikke overlevelse, der gav hæsblæsende tempo, men en succes opretholdelse.

Jeg er glad for, at jeg påtog mig opgaven – de to produkter overrasker mig konstant i deres virkemåde. Da jeg for lang tid siden første gang læste om "salvelse" af konger, hellige mænd og kvinder i gammel tid, havde jeg ikke den fjerneste anelse, hvor subtilt, kraftigt en salvelse (healing) faktisk virker, jeg troede det blot var en ydre symbolsk handling for at ære et menneske.

Selv har jeg anvendt olien og balmen på utallige måder. Man anvender olien på chakraerne og salven på fødderne og ved mindre hudproblemer. I den forbindelse har jeg selv hele tiden fornemmet, at det er "ild" produkter, for at bruge en oldgammel betegnelse for lægemidler (vand, ild, luft, jord). Ikke ild i betydningen, at produkterne virker fysisk varmende, men mere fordi produkterne udviser spirituelle katarsis egenskaber – lutrende/rensende, fornyende og oplivende – brænder alt gammelt og overflødigt bort. Det var derfor meget bekræftende for mig, senere at læse i det gnostiske skrift Philips evangeliet, at salvingen omtales som ild (67,5–9 57,27–28).


Nardostachys Jatamansi – Nardus
Balmen/olien var oprindelig opkaldt efter en kostelig plante – Nardostachys Jatamansi der også kaldes falsk valerian (Baldrian) (omtales som Nardus i den romerske bibel). Urten vokser vildt i Himalayas dale bedst mellem 3500 og 4500 meters højde og kan minde om Baldrian (Valerian) i duft, men Nardostachys Jatamansi har mange andre interessante indholdsstoffer og i Ayurvedisk medicin er planten højt skattet, bl.a. brugt i forbindelse med meditation, til forbedring af hukommelsen, uregelmæssig hjerterytme, forskellige nervøse lidelser, menopause, søvnløshed, mental ustabilitet, hysteri, rastløshed, epilepsi, mod aggressivitet og til hyperaktive børn.

Denne urt kom til Ægypten fra Himalaya via araberne, som fik den fra Nordindien. Handelsvejen gik over Nordiran, Syrien og Irak. Det er klart, at sådan en transport var dyr, og derfor var Nardostachys Jatamansi også en meget dyr plante i Ægypten.
Niels Erik udtaler:
– Personligt tror jeg, at de oldgamle Vedaer fra Indien har haft stor indflydelse på det tidspunkt af den bibelske historie, rækkende helt til Ægypten og meget længere. Balmen indeholder selvfølgelig ikke blot Nardostachys Jatamansi, men også de andre interessante urter, som er omtalt i biblen.

 

 

Caduceus-staven symboliserer healing på et dybt plan, og det er ikke noget tilfælde at læger og apoteker verden over har taget symbolet til sig i deres Asklepios-stav.

 

Gralsbjerget, Montségur


"Efter Lars Muhl satte mig på den spændende udfordring, at fremstille den berømte bibelske olie og salve, har jeg været på en forrygende rejse i forbindelse med at løse opgaven. Den bragte os (Lars og jeg) viden om, bl.a. til Ægypten, tilbage til Katharernes land, Salve Terre (den salvedes jord) i Frankrig, og den førte os også ind i gamle skrifter og til møder med mange spændende mennesker."