Fås i 10 ml.

INCI: CITRUS LIMON FRUIT OIL.

Æterisk citronolie

Æterisk citronolie er kendt for at have en bakteriehæmmende og udrensende effekt. Citronolie er derfor velegnet til en fedtet / uren hud samt til pleje af en hormonelt betinget acne og medicinsk acnebehandling.

Du anvender citronolien ved at blande den op i en af dine basisolier. For pleje af den urene / fedtede hud anbefaler vi at tilsætte citronolien i SARD’s arganolie.

Citronolie er også velegnet til at rense lokaler fri for uønskede lugte. Dette kan gøres med et par dråber i en skål eller ved brug af en duftlampe. Derudover kan æterisk citronolie også anvendes som en naturlig smagsforstærker i både dressinger, desserter og slik. Sidst men ikke mindst kan æterisk citronolie bruges som naturlig myggebalsam ved at blande den op i en basisolie.

Som terapeutisk effekt kan nævnes at citornolien virker bakteriehæmmende, udrensende og anbefales til fedtet/ uren hud.


Citronoliens egenskaber:

  • bakteriehæmmende
  • talgregulerende
  • opstrammende
  • udrensende
  • kan bruges som naturlig myggebalsam – husk at blande op med olie


VIGTIGT:
Brug aldrig æteriske olier ufortyndet på huden. Tilsæt få dråber æterisk olie i hvilken som helst hudplejende olie, for at opnå nogle af de egenskaber som er nævnt ovenfor. Ca. 10-15 dråber æterisk citronolie til 100 ml. basisolie

Citrusolier øger lysfølsomheden i huden, det får huden til at optage mere lys i vintertiden, men vær opmærksom på at benytte solcreme før du går ud i solen om sommeren, hvis du benytter hudprodukter der indeholder citrusolier – dette gælder også creme og dufte der indeholder bergamotolie.